Logo

Annonse


100% Java fra Sun

LogoJava er i likhet med andre og tidligere programmeringsspråk et verktøy til å lage applikasjoner som for eksempel tekstbehandlere, regneark, spill og web-browsere. Eller om Sun får det som de vil, også programmet som gir deg menyen og funksjonene i mobiltelefonen, eller som styrer vaskemaskina.

Plattformuavhengig
Det som skiller Java fra sine forgjengere, i tillegg til å være enklere å ta i bruk og raskere å programmere i, er at Java i motsetning til sine forgjengere som Cobol, Fortran og C++ er totalt uavhengig av maskinplattform. Det vil si at om en lager en applikasjon i Java går denne like godt på en PC med Windows 95, en Macintosh, en NT-maskin eller på en Unix-maskin.

100 prosent Java
For å sikre at Java også i framtiden blir tro mot intensjonen om det nye programmeringsspråket, har Sun Microsystems lansert 100 prosent Java. Dette er et test- og kvalitetssikringsprogram som skal godkjenne nye applikasjoner skrevet i Java. Kun applikasjoner som på alle måter tilfredsstiller kravene, vil få godkjenningen 100 prosent Java.

Les også:
Samlet 9000 programmerere
Java revolusjonerer