Arkiv

Annonse


Tap for Christoffersen

ArkivTall som Santech Micro Group (SMG) la frem tirsdag viser at konsernet har økt fjorårets tap til 71,8 millioner, mot tapet på 63,3 millioner som ble offentliggjort den 31. januar i år.

Dyr snuoperasjon
– Etter at foreløpig resultat ble offentliggjort, er det fremkommet forhold i den svenske delen av konsernet. Disse forholdene er knyttet til drift og regnskap i 1996, og styret besluttet derfor å endre tidligere offentliggjorte tall, sier konsernsjef Terje Christoffersen i SMG til Dagens Telecom.

Treg snuoperasjon
Markedet har hatt store forventninger til Christoffersens snuoperasjon som ble satt i gang i juni i fjor. Antall selskaper i konsernet er redusert fra 20 til fem, og antall ansatte er redusert med nesten en tredjedel til 334 ansatte.

– Snuoperasjonen har tatt lengre tid enn ventet, men jeg er fornøyd med organiseringen, kostnadsstrukturen og ordrebasen. Vi vil arbeide videre med å gjøre kostnadsstrukturen enda bedre, og vi vil nok se at bemanningen vil gå nedover mot 300 ansatte, sier Christoffersen.

«Tatt på senga»
– Omsetning og resultat er preget av valutaeffekter på grunn av kurssvingninger, samtidig har vi hatt oppstartproblemer med nytt produksjonssystem. Jeg hadde ikke ventet slike kraftige valutasvingninger, men vi har nå tatt inn eksperthjelp for å utvikle en bedre valutastrategi, sier Christoffersen.

Vil til Finland
Dagens Telecom meldte tidligere at 44 prosent av SMGs omsetning var i Norge, den norske andelen er nå redusert til 39 prosent. Dette skyldes i følge Christoffersen utbyggingskostnader i Norge. 45 prosent av omsetningen skjer nå i Sverige og 16 prosent i Danmark.

– Vi ønsker en videre ekspansjon i Sverige og Danmark, og vil også satse på en etablering i Finland, sier Christoffersen.

Se også: Kraftig nedgang for SMG

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse