Annonse


Selger deler av Multicom

Det er ukjent om Telenor tidligere har solgt en avdeling som går med overskudd.
– Prisen ønsker vi ikke å uttale oss om. Det er første gang Telenor er ute etter å selge og ikke å handle og jeg tror at de ikke er noen dårlige handelsmenn, sier Dangaards direktør Steen Pedersen etter at salget ble vedtatt på styremøte i Telenor Multicom tirsdag ettermiddag.

Telekommunikasjon
Avdelingen som selges står for grossistsalg og distribusjon av hardwareprodukter for telekommunikasjon.

Etter overtakelsen skal det dannes et nytt selskap som vil hete Dangaard International Norge. Alle medarbeiderne i avdelingen blir overført til det nye selskapet. Leder blir Otto Kalvø.

Fokus
– Man kan ikke være alt for alle. Vi har vurdert ulike virksomheter som det er mulig å selge ut. Effektiv hardware-distribusjon er meget viktig for Telenor på grunn av sammenhengen mellom terminaler og nett-tjenester. Men det er dermed ikke sagt at Telenor selv er best egnet til å ivareta denne funksjonen. Etter å ha vurdert saken nøye har vi kommet fram til at andre aktører kan være mer fokuserte og profesjonelle på dette området, sier administrerende direktør i Telenor Multicom Peter Beck.

Ved siden av Dangaard har Computer 2000 vært vurdert som kjøper.

Milliard
Dangaard er en av Europas større grossister og distributører innenfor mobilkommunikasjon. Selskapet hadde i 1996 en omsetning på 1,3 milliarder danske kroner.

Dangaard overtar driften av volumavdelingen 1. mai 1997, sammen med kundeporteføljen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse