Jan Erik Range

Annonse


Matt sjakk på Sol

Jan Erik RangeTurneringen kan følges på hele verden LIVE på Internett, (http://www.sol.no/games/chess_frame.htm) og på storskjerm på PC-Expo hvis det blir for trangt rundt bordet.

Trenger finpuss
Meningen er å få kommentarer av Norgesmesteren i sjakk Jonathan Tisdall, mens en ser trekkene på skjermen. SOL har utviklet et eget script for denne overføringen. Men resultatet trenger litt finpuss. Brikkene stod stille på min maskin inntil Netscape ble startet om. Da ble det bevegelse på skjermen. Tekstoverføringen er det også noen problemer med. Dette førte til at matchen ble en time forsinket.

Overraskende nok vant 14 år gamle Bacrot. Ekspertene mente at Agdestein lå bedre an, men han hadde ikke mer tid igjen da kampen ble avbrutt.

Banebrytende
– Internettet bryter fysiske grenser for utfoldelse og kommunikasjon, sier Trond Pyle i Sol, som sender de to kampene klokka 11.00 og klokka 14.00 tirsdag.

Simen Agdestein sitter på sin hybel i Australia der han studerer og spiller mot den 14 år gamle franske stormesteren Etienne Bacrot, som sitter på Telenors stand i Oslo Spektrum.

850 x Agdestein på PC
– Jeg har forberedt meg godt, og har 850 av Agdesteins spill på datamaskinen hjemme., sier Bacrot til Dagens Telecom.

Gjør sitt beste
– Hvem vinner?
– Agdestein er favoritten. Han er rangert blant de 50 beste i verden. Det er ikke jeg. Men jeg skal gjøre mitt beste for å lage et interessant spill.

– Har du spilt på Internett tidligere?
– Nei, jeg har verken spilt på nettet tidligere eller spilt mot Agdestein.

Tidenes yngste
Bacrot ble tidenes yngste stormester for en måned siden. Da var han fjorten år og to måneder. Til sammenligning var Agdestein 18 da han ble stormester.

Bacrot er blitt et fransk ungdomsidol med et eget TV-program om sjakk en gang i uken. Foruten sjakk er han interessert i basket, tennis og bordtennis.

Vil bli best
Han begynte å spille i fireårsalderen, og sier at han er kommet så langt takket være gode lærere og at han elsker spillet. Hans mål er å være blant verdens 15 beste sjakkspillere når han blir seksten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse