Arkiv

Annonse


Mobilkontor 2 på plass

ArkivMed 8000 brukere har MobilKontor 1.0 vært relativ vellykket for Telenor Mobil, som imidlertid innrømmer at programmet egentlig ikke har vært perfekt.

Brukervennlighet i sentrum
– Vi løste en rekke av de mer praktiske problemene med datakommunikasjon fra PC via GSM-telefon til kontoret, sier Carsten Sæther.

– Men det er stor forskjell på de direkte løsningene på data- og kommunikasjonsmessige problemer og det å gjøre det enkelt og lettfattelig å bruke. Derfor har vi tatt utgangspunkt i de standarder som finnes innen data- og telekommunikasjon og satt brukervennligheten i sentrum, sier Sæther

Med standarder mener han først og fremst de kommunikasjonsmulighetene som ligger innebygget i Windows ’95.

Alt i samme adressebok
Dette skjer blant ved at man utnytter E-post-funksjonaliteten som i Windows 95 ligger i Microsoft Exchange. Ved å legge inn tilleggsmenyer og -funksjoner i Exchange kan brukerne nå bruke dette programmet også for å sende GSM-tekst (SMS) og personsøker.

I praksis betyr dette at brukeren kan velge alternativet SMS-melding.

– Da vil han eller hun kun få adgang til SMS-adressene i adresseboken, og meldingen vil stoppe ved 160 tegn, som er maksimum for SMS, sier Sæther.

Automatikk
– Hvis det er snakk om en lengre melding, vil programmet automatisk sørge for at den deles opp i flere nummererte, 160 tegn lange forsendelser. I den forrige versjonen hadde vi SMS-funksjon, men den var ikke i stand til å ta hensyn til SMS-systemets særegenheter, sier Sæther

Internett-kommunikasjon hører også med, først og fremst mot Telenor Mobils og Telenor Nextels tjenester.

Telefon-tilpasset
En annen nyhet ved MK2 er at den kan tilpasses de forskjellige mobiltelefonprodusentens modeller. I første omgang kommer programmet med ekstra funksjonalitet for Nokias, Ericssons og Panasonics GSM-telefoner.

Senere vil flere telefoner komme, med oppdateringene lagt ut på Internett, slik at brukerne han laste ned funksjonaliteten direkte.

Alternative profiler
– MobilKontor 2.0 er først og fremst beregnet på GSM-kommunikasjon, men man kan også sette opp alternative profiler for eksempel for hjemmebruk – via vanlig modem – eller for kontoret, sier Sæther.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse