Annonse


Ikke anonym GSM

I Italia, Frankrike og Portugal har forhåndsbetalte GSM-kort blitt en stor suksess, men politiet i Frankrike er bekymret fordi de mister all mulighet til å kontrollere disse telefonsamtalene. De kan jo ikke avlytte noen som de ikke kjenner til.

Må registreres
NetCom Kontroll krever at du registrerer deg som kunde og du får tilsendt ny regning hver måned. Dermed blir samtalene dine registrert på deg, og de myndigheter som skulle ønske det kan få tilgang til dine opplysninger.

De forhåndsbetalte mobilkortene som tilbys i Italia, Frankrike og Portugal derimot, er helt anonyme. Disse TIM-kortene kjøpes anonymt i kiosken på samme måte som forhåndsbetalte telefonkort til vanlige telefonautomater. Det eneste du trenger er en mobiltelefon å putte kortet i, skriver ukeavisa Telecom Revy.

Kan ikke fylles opp
– Når du har ringt for det forhåndsbetalte beløpet må du vente til neste måned med å ringe mer. Dermed er du sikret kontroll over telefonbruken, men du kan selvfølgelig motta samtaler til din mobiltelefon, sier informasjonssjef Gunnar Grythe til Dagens Telecom.

Annonse


For TIM-kortene er det enklere, når kortet er tomt kan du gå i kiosken og fylle opp med nye tellerskritt, eller du kan kjøpe et nytt kort hver gang. Så fremt du har penger og oppholder deg i Italia, Frankrike eller Portugal, men foreløpig finnes ikke dette tilbudet her i landet.

Se også: Unngå mobilsjokk

Annonse