Annonse


Britisk valg uten IT

Nå har CSSA lest de tre parti-programmene og funnet ut at IT fremdeles ikke blir tatt alvorlig av poltikerne.

Ingen samlet visjon
– Ingen av de tre partienes Manifestos viser en samlet visjon av et Storbritannia som er forberedt på IT-samfunnet, selv om alle begynner å innse at IT kan spille en viktig rolle i deres planer, sier Robert Wirszycz, som leder CSSA.

Øyer av forståelse
– Det som mangler, er en altomfattende visjon som forteller hvordan de kan bruke IT ikke bare for å forbedre selve styringssytemet, men også utdanning, arbeidsmarkedet, internasjonal konkurransedyktighet, innovasjon, privatlivets fred, intellektuelle rettigheter – og tilogmed måten Regjeringen arbeider på, fortsetter Wirszycz.

– Man finner øyer av forståelse, men det er ikke nok til å endre Storbritannia i det neste Parlamentets levetid, sier han

Annonse


Gått glipp av poenget
Philip Crawford, sjef for Oracle i Storbritannia og Irland og en av intitiativtakerne bak IT-Manifestet, er enda mer kritisk.

– Jeg tror at de politiske partiene har gått glipp av poenget i sine Manifestos, sier han.

Alvorlig fare
– Deres manglende evne til å forstå hvor viktig IT nå blir, sammen med manglende, konrkete tiltak i deres Manifestos, betyr at Bedriften Storbritannia og dets folk nå står i alvorlig fare for å bli hengende etter resten av verden i kappløpet for å utnytte IT.

– Vi kan bare håpe at det partiet som etterhvert danner regjering er i stand til å vise mye mer interesse for IT før det er for sent, sier Crawford i en kommentar til det som altså er i ferd med å bli en ikke-sak i britisk valgkamp.