Annonse


Sybase ned én divisjon?

Gartner Group levner ikke database-selskapet Sybase særlige gode framtidsutsikter. Det hevdes at selskapet kun vil kunne overleve med en liten markedsandel som et nisjeprodukt, særlig innenfor mobil databehandling. De «fire store» som står igjen på Gartner Groups liste, er IBM, Informix, Microsoft og Oracle.

Mobil datakommunikasjon
– Gartner Group innser at vi har et strategisk lederskap innenfor markedet for mobil databasehåndtering, men forstår ikke at salget av mobil-løsninger vil generere stort salg av vår database og vår middelvare, sier Merv Adrian, markedsdirektør i Sybase. Han forteller at Sybase-ledelsen har brukt mye tid på å snakke med Gartner Group, og tror vurderingen derfra vil endre seg.

Gode kvartalsresultater?
Den første sjansen til å påvirke vurderingen vil være om Sybase-sjefen Mitchell Kertzman på ettermiddagen/kvelden torsdag 17. april legger fram gode resultater for første kvartal. Under sin hovedtale til brukermøtet i Orlando gikk Kertzman langt i å antyde at det kommende resultatet vil bli godt, og at selskapet vil være profitabelt mot slutten av 1997.

Merv Adrian tror Gartner Group vil tenke seg om én gang til. Selv tror han at Sybase etter omstruktureringen og lansering av nye produkter vil bli et hurtigvoksende selskap.

Nest størst?
– Vår sjef Mitchell Kertzman har tro på at Sybase vil bli nest størst i verden. Se på Informix, som opplever store problemer for tida. Noe av årsaken, slik jeg ser det, er at de selger en teknologi som de ikke klarer å levere før i 1999. Sybase sin nye strategi med nye produkter vil foreligge i år, sier han.

– Gartner Group er svært konservative, og reagerer ut fra markedets respons i dag, og tanken om at man må være størst for å overleve. Jeg mener at utviklingen av programvare for forretningsdrift over Internett vil føre til at vi vil selge mange produkter på grunn av vår fleksible løsning for middelvare og database beregnet for Internett, sier Merv Adrian.

Konkurransen
På spørsmål om hvem som vil være de største konkurrentene til Sybase, mener Adrian at dette vil avhenge av hvilket segment og verdensdel vi snakker om.

– I Europa er Oracle største konkurrent, men Microsoft vil komme på banen. I noen områder av markedet vil IBM være en viktig konkurrent, selv om vi på andre områder også er partnere, sier Adrian.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse