Arkiv

Annonse


Første lokale nettavis

ArkivTirsdag ble det nye nettavis-barnet født. Målsetningen til gründerne Espen Daniloff og salgssjef Jan Fosse er å bli best på lokalnyheter i ishavsbyen.

Tromsø har fra før av to lokalaviser, lokal-TV, nærradiostasjoner og NRK Distriksnytt. Konkurransen blir hard for nettavisen som er døpt «Tromsø i Norge». Nettavisen har utspring i Tromsøs offisielle internettsider som ble lansert 1. mars i fjor.

Satser store penger
– Vår nettavis er en direkte videreutvikling av Tromsø offisielle nettsider. De nye nettsidene er basert på erfaringer fra iNorge-tjenesten som iFront startet. Vi har stor tro på dette avisprosjektet og vil derfor investert et syv-sifret beløp i avisen. Vi har gitt oss et halvt år for å se om denne lokale nettavisen er liv laga, sier redaktør Espen Daniloff til Dagens Telecom.

Hemmelig
Daniloff vil ikke eksakt ut med hvor mye penger de har investert. Redaktøren er også taus når det gjelder hvor mye annonsekroner selskapet regner med å ta inn på nyskapningen i mediebildet i Tromsø.

Annonse


Kun to ansatte
Nettavisen «Tromsø i Norge» har foreløpig bare to fast ansatte, men vil benytte seg av redaksjonelle krefter fra studentavisa i Tromsø. Dette er ikke unaturlig ettersom Daniloff var tidligere redaktør av den nå nedlagte Studentradioen i Ishavsbyen.

Godt marked?
Daniloff påstår at det burde være et godt marked for en egen lokal internettavis i Tromsø. Han regner med at ishavsbyen med distriktene rundt har mellom 10.000 og 20.000 nettbrukere. Han begrunner det høye tallet med at Universitetet i Tromsø og studentene forlengst har tatt i bruk Internett.

Se også: Ingen konkurrent

Annonse