Annonse


Apple som NC-produsent

Det var i et intervju med Nihon Keizai Shimbun (Nikkei) tidligere denne uken at Ellison fortalte dette. Han sa også at det er sannsynlig at han selv vil bli styreformann i Apple hvis dette skjer – samtidig som han vil fortsette som toppsjef i Oracle.

Ellison – ikke Oracle
Ellisons planer om å kjøpe opp Apple, sammen med en gruppe investorer, ble kjent i mars. Dengang understreket han at dette ville skje helt uavhengig av Oracle, et synspunkt han fastholdt i intervjuet med Nikkei. Men samtidig fortalte han hvordan Apple vil passe inn som hånd i hanske i Oracles NC-strategi.

Rask beslutning
– Beslutningen kommer til å bli tatt i løpet av et par uker og jeg tror at sjansen er svært stor for at oppkjøpet vil gå gjennom, sa han. – Det er viktig å forstå at det ikke er Oracle, men jeg selv, som vil stå for oppkjøpet.

NC-produsent
Men på den annen side er det ingen tvil om hvilke mål han i dag har med Apple.

– Hvis vi gjennomfører oppkjøpet, kan vi posisjonere Apple som vår produksjons-basis for NC, som vi jo promoterer hardt, sa Ellison.

– Vi vil be dagens ledelse om å gå. Selv vil jeg forbli toppsjef (CEO) i Oracle, men det er godt mulig at jeg også vil bli styreformann i Apple, sa Ellison, som imidlertid ikke ville gå inn på den funksjon Apple-grunnlegger Steve Jobs ville ha i selskapet i fremtiden.

Han roste selskapet fordi det har bransjens best kjente merkenavn, og sa at navnet vil bli beholdt hvis oppkjøpet skjer, men at Apple ville oppleve en glidende overgant til å bli NC-produsent.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse