Annonse


Microchip til diagnose

De to norske høyteknologibedriftene har funnet hverandre i et prosjekt der Nordic VLSI ASA i Trondheim skal bruke omlag to millioner kroner på å utvikle mikrobrikken. Den er en viktig del av Vingmed Sound sitt System FiVe, et ultralydsystem for diagnose av hjerte- og karsykdommer.

Når utviklingen er ferdig og Nordic VLSI setter mikrobrikken i produksjon hos en av sine underleverandører, vil Vingmed Sounds ta ut komponenter for anslagsvis 1,5 – 2 millioner kroner per år, i følge en pressemelding fra Nordic VLSI.

Prisbelønnet
Nordic VLSI utvikler og konstruerer kundespesifiserte integrerte kretser – ASICs. Kontrakten med Vingmed Sounds dreier seg om videreutvikling av en eksisterende ASIC.

Den nye brikken vil utgjøre hoveddelen av et ultralydsystem for diagnose av hjerte- og karsykdommer. For dette systemet mottok Vingmed Sounds i 1995 EU-kommisjonens utmerkelse ITEA-95, en pris som gis til selskaper i Europa som utmerker seg innen forskning og innovasjon.

Spesialister
Mikrobrikken som skal videreutvikles er en ren digital krets hvor det stilles meget strenge krav til effektforbruket. Nordic VLSI, som siden starten har holdt til i Trondheim, har spesialisert seg på konstruksjon av kretser som inneholder både analoge og digitale funksjoner.

Kundene befinner seg i et bredt spekter av elektronikk-produsenter, eksempelvis produsenter av elektronikk for tele- og datakommunikasjon, automotive og forbrukermarkedet. I mai i år vil selskapet etablere et kontor i Oslo med seks ansatte

Ultralyd
Vingmed Sound er i følge pressemeldingen et av verdens ledende selskaper innen utstyr for medisinsk ultralyd for hjertediagnostikk. Bedriften, som har røtter helt tilbake til 1946, ble etablert i nåværende form i 1986.

Selskapet har 160 høyt utdannede medarbeidere som driver med utvikling og produksjon. Årlig produseres omlag 700 apparater. Omsetningen i 1996 var på 304 millioner kroner. Eksportandelen er 95 prosent.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse