Annonse


Format-krig forhindret

Med Toshiba i spissen har verdens ti største elektronikkfirmaer inngått en intensjonsavtale om DVD-standard. DVD (digital versatile discs) er spådd å bli den nye løsningen for lyd- og bildegjengivelse. Mange mener teknologien vil komme til å revolusjonere dette markedet.

Opptaksmuligheter kommer
En DVD-plate ser ut som en vanlig CD-plate og kan lagre syv ganger så mye informasjon. Lagringskapasiteten på hele 4,7 gigabyte tillater at en helaftens spillefilmer på inntil 4 timer eller 130 timer musikk får plass på èn plate.

Neste generasjon DVD-spillere vil dessuten få opptaksmuligheter, og eksperter spår at de om få år vil danke ut dagens videospillere.

Selger lisenser
Alliansen av de ti selskapene går under navnet DVD-forum og består av Hitachi, Matsushita, Mitsubishi, Philips, Pioneer, Sony, Thomson, Time Warner, Victor og Toshiba. Gruppen vil nå selge lisenser til produsenter over hele verden med rett til å produsere DVD-utstyr som plater og spillere samt bruke DVD-logoen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse