Annonse


Video for eple-frelste

Apple kutter ut Performa-modellene, som var beregnet til hjemmemarkedet. Grunnen var at Power-PCene er blitt så kraftige at de kan brukes både ute og hjemme. Tirsdag lanserte Apple sine nye PowerPCer – såkalte begynnermaskiner (Entry Level) som faktisk er beregnet på bruk hjemme.

Maskin i 275
Dømmer en etter spesifikasjonene, skal det gå raskt for seg hjemme. Dyreste maskin er 6500/275, som kommer med 32 mb ram og en harddisk på fire gigabit. Samt 12x CD-rom, 33,6 kps modem, fjernsyn og radio. Prisen oppgis til 22.600 kroner pluss moms.

Apple hevder selv at maskinen er halvannen gang så rask som en Pentium 200 mmx-prosessor.

Enkelt å bruke
Maskinen er beregnet for video-redigering og skal gi VHS kvalitet. Avid-kortet og programvaren er designet for å være enkelt i bruk. Det er ikke nødvendig å ta noe kurs i bruk av programmet, selv om det selvfølgelig kan være en fordel for dem som skal se på resultatet at far har lært seg noe om filmredigering.

Annonse


Gamle kunder
– Målgruppen er eksisterende kunder som kjenner Mac fra før og som vil ha en rask maskin hjemme, sier produktsjef i Apple Verner Hølleland.

Han forklarer den tafatte satsningen:

– Vi har størst mulighet for å lykkes i å nå ut til de grupper som kjenner Mac fra før, og som kjenner produktets kvaliteter.

Flere versjoner
Apple leverer også en rimeligere versjon av den nye PowerMac’en. 6500/275 – som lanseres som et kreativt studio – har en rekke program for video- og bilderedigering. En litt enklere maskin – 6500/250 – leveres med en rekke program, blant annet Claris Works, Organiser og Impact. Maskinen kalles «Home Office» og er, som navnet tilsier, beregnet for hjemmekontoret.

Andre spesifikasjoner er 32 mb ram, 3 gb harddisk, 12 x CD-rom og 33,6 kbs modem. Pris 16 700 uten moms. Prisene er med tastatur men uten skjerm.

Apple leverer også 5400/180 som er en hjemmemaskin med skjerm. Pris 12.000.- Maskinen leveres med flere program fra Disney.

Annonse