Annonse


Flyreiser via nettet

De norske flyselskapene og reisebyråene har vært på Internett en stund, men likevel har sidene ikke vært særlig interaktive.

Spesielt har bedriftsmarkedet savnet det å kunne bestille flybilletter via nettet. Bestilling av flybilletter via Internett er ikke overraskende det heteste for den digitale reiselivsbransjen for tiden.

Kan ikke betale via nettet
Mandag var det stor ståhei da flyselskapet Braathens SAFE lanserte sin bestillingstjeneste i Oslo. Problemet er at de reisende foreløpig ikke kan betale flyturene via Internett. Etter det Dagens Telecom erfarer venter flyselskapet nå på e-mynt ordningen (cybercash) som er under utprøving av DnB.

Braathens SAFE selger hver dag 1.600 billetter over telefon. Flyselskapets nye internett-tjeneste retter seg i første rekke mot privatmarkedet.

Velger seg april
I løpet av april vil også Flyspesialisten og Berg-Hansen komme med lignende tilbud, men disse er beregnet for bedriftsmarkedet. Bestillingstjenesten gjelder både innenlands- og utenlandsruter.

Reisebestilling over Internett er mer utprøvd i USA, og markedet er sterkt voksende. De to byråene mener denne utviklingen snart slår igjennom i Norge.

Større fleksibilitet
– I motsetning til flyselskapenes egne bestillingssystemer påInternett, gir byråene brukerne mulighet til å velge mellom alleflyselskapenes ruter. Det gir større fleksibilitet på destinasjoner, avganger og priser, sier adm. direktør Paal Bucher i Flyspesialistkjeden.

Rock me Amadeus!
Den nye bestillingsformen er tilknyttet det globale distribusjonssystemet Amadeus/Smart. Selvbetjeningssystemet er enkelt og brukervennlig.

I første omgang lanseres bestilling av flyreiser, som etterhvert skal bygges ut med et bredere og mer variert tilbud, som bestilling av hotell og leiebil. Systemet har mye reiseinformasjon og enkle betalingsformer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse