Annonse


AOL til Japan

Når verdens største internettleverandør, America Online, tirsdag denne uken lanseres i Japan, er det med både eget innhold og aksesstilbud. Selskapet regner med at Japan vil bli det største markedet utenfor USA.

En million abonnenter
I USA har andelen husholdninger som er på nettet, økt fra fem prosent til 15 prosent på tre år. AOL spår en lignende utvikling i Japan, og regner med å ha nærmere en million abonnenter i løpet av de nærmeste årene. AOL har i dag åtte millioner abonnenter, derav 600.000 utenfor USA.

Over tusen leverandører
Japan har i dag mer enn ettusen internettleverandører, men bare mellom 40 og 50 av disse tilbyr eget innhold eller har eget nett. De to største aktørene er Nifty Serve og BIGLOBE, begge med om lag 2,3 millioner abonnenter. Markedet vokser raskt, og Nifty alene regner med en milllion nye abonnenter innen mars neste år.

Annonse