Arkiv

Annonse


Ny mottaker fra Pace

Arkiv– Selv etter at digitale tjenester er lansert, vil samme tjeneste fortsatt bli tilbudt via analoge signaler, sier Bjørn Haugan i PACE Micro Technology A/S til Dagens Telecom.

Nå lanserer han en ny satellittmotaker spesielt utviklet for det skandinaviske markedet.

En eneste kabel til huset
Den nye mottakeren operer via en eneste LNB-kabel, dvs. kabelen til mikrobølgehodene ytterst på antennen som samler signalene fra satellitten. I stedet for en kabel for hvert hode kan den nye mottakeren styre og veksle mellom flere mikrobølgehoder uten behov for flere kabler inn til huset.

Lavt strømforbruk
Videre har den nye mottakeren et meget lavt strømforbruk, ca. 6 watt i stand by stilling – eller ikke mer enn en vanlig bilpære. I full bruk trekker den 25 watt. – eller like mye som en tradisjonell mottaker trekker i standby funksjon.

Annonse


– Selv om dette ikke er noe stort argument for å spare strøm, er det et godt argument for å bevare komponentene i mottakeren. Den holder rett og slett lenger, sier Haugan.

Tekst TV
Mottakeren byr ellers på en såkalt ‘fast text’- funksjon, en slags hurtigknapp for å hente frem ønskede tekstsider uten å gå veien om forside. Du kan også hente frem tekst-TV ved hjelp av TV’ens egen fjernkontroll uten å gå veien om selve satellittmotakeren.