Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Norman kvesser klørne

OSLO: Nå lover Norman Data Defense Systems at makrovirusproblemet skal være løst. I dag, mandag lanserer selskapet det norskutviklede produktet Cats Claw for Win 3.1.x og Windows 95.

Cats Claw kan installeres som en helautomatisk, gjennomsiktig program som oppdager og fjerner makrovirus. Operasjonen skjer uten at brukeren blir forstyrret i sitt arbeide. Programmet passer til enhver tid på dokumenter som er i bruk, og krever ingen interaksjon fra brukeren, melder Norman.

Tilpasset nettverk
I nettverk kan programmet gi melding til driftsansvarlig dersom virus blir oppdaget. Norman har også utviklet en løsning for automatisk distribusjon av programvaren i nettverk. Programmet vil bli regelmessig oppdatert for å takle nye makrovirus.

Integrert modul
– Modulen Cats Claw kompletterer vår eksisterende Norman Virus Control, og vil integreres som en del av denne pakken, sier adm. direktør Tom Christensen i Norman Data Defense Systems AS.

Plagsomt virus
Makroviruset opererer på applikasjonsnivå, og kan både slette og endre verdifull informasjon. Virusgruppen har vært i enorm vekst, og har etterhvert blitt en plage for mange, inklusive oss her i redaksjonen i Telecom Revy.