Annonse


Billigere digital-bilder

Tusen dollar er mer enn det gjennomsnittsfamilien vil betale for et kamera som skal ta bilder til familiealbumet. Samtidig vil profesjonelle rynke på nesa over et kamera med store begrensninger på hvor mye et bilde kan forstørres før det går ut over kvaliteten.

Stort bilde
Kodaks lanserer nå det nye kameraet i USA. Prisen er en fjerdedel av hva andre kameraer med samme kvalitet kan kjøpes for. Bildekvaliteten på 1,280 by 960 pixels tilsvarer omtrent bildet på en 20 tommers skjerm med høy oppløsning.

Praktisk i felten
Analytikere mener kameraet er for dyrt for hjemmemarkedet, men kan bli populært i bransjer som trenger digitale bilder raskt. Det vil for eksempel kunne bli et nyttig verktøy for forsikrings- og eiendomsagenter, eller personer som arbeider ute i marken og trenger å konsultere med hovedkvarteret.

Rask overføring
Fordelen med digitale bilder er at de kan overføres via modem eller Internett. Et kamera med denne oppløsningen kan også brukes til enkle pressebilder.

Kodak regner med en vekst på mellom 30 og 40 prosent årlig i markedet for digital fotografi. De mener markedet for vanlige film også vil øke.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse