Skjermdump

Annonse


Museoppfinneren får pris

SkjermdumpEngelbart som driver tenketanken Bootstrap Institute, er nå 72 år. Han ble tildelt prisen under en tilstelning ved Smithsonian Institution i Washington.

Engelbart oppfant musa tidlig i 1960-årene, lenge før PCene så dagens lys. Selv om det er solgt hundretusenvis av datamus, fikk han minimal belønning for sin epokegjørende oppfinnelse.

70 000 kroner
Douglas Engelbart måtte nøye seg med en sjekk på 70 000 kroner. Arbeidsgiveren Stanford Research Institute gjorde nemlig krav på patentet. Senere fikk Engelbart og hans Bootstrap Institute gratis lokaler fra museprodusenten Logitech International.

– Hadde det ikke vært for deg, ville ikke vi ha vært noe firma, sa Logitech-sjefen.

Oppfant hypertekst
Engelbart utviklet også videokonferanser og systemer som kunne kjøre flere vinduer samtidig på skjermen. Det var også Engelbart som opprinnelig utviklet hypertekst. Hva ville vel PCen og Internett ha vært uten ham!

3,5 millioner kroner
Lemelson-MIT-prisen ble etablert for tre år siden av oppfinneren Jerome H. Lemelson, og blir administrert av Massachusetts Institute of Technology. Den 3,5 millioner kroner store prisen, er den største som bare blir tildelt amerikanske oppfinnere. Nobelprisen i fysikk er på nærmere 8 millioner kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse