Annonse


Fjernfiks fra Intel

Patrick Gelsinger, som er en av nestsjefene i Intel, opplyste tidligere denne uken at fjernadministrasjon-spesifikasjoner for hjemme-PCer vil være klare i begynnelsen av 1988. I 1999 blir fjernaksess integrert i brikkesettene som Intel skiper ut. Hvis du kjøper hjemme-PC i 1999, får du denne funksjonaliteten gratis med i pakken.

På-stedet-service
PCens hovedkretser blir altså utstyrt med innebygde fjernkontrollfunksjoner. Når du kjøper en hjemme-PC fra Compaq eller Dell, får «på-stedet-service» – en ny dimensjon.En tekniker i supportavdelingen kan via Internett gå inn i PCen din, diagnostisere maskinvareproblemer, oppdatere drivere og konfigurere systemet.

Fjernfiks i nettverk
Fjernadministrasjon er et hett tema innen nettverksadministrasjon, fordi det bidrar til å redusere driftskostnadene. Med «fjernfiks» kan en nettverksansvarlig slå på alle PCene i nettet for å foreta backup og annet vedlikehold. Nå kommer den samme funksjonaliteten til hjemme-PCene.

Hva med sikkerheten?
Det finnes mange programpakker som gir fjernaksess til hjemme-PCer. I følge Gelsinger er disse løsningene forholdsvis primitive i forhold til det Intel nå vil tilby. Intel vil bygge inn mekanismer som forhindrer uvedkommende i å trenge inn i PCene.

Hørte vi et lettelsens sukk fra Telenor Nextel og SOL?