Annonse


ECSoft styrket i Sverige

Adm. dir. Terje Laugerud i ECSoft, tidligere Integrert Dataconsult – IDC, sørger for at selskapet fortsetter veksten internasjonalt.

Selskapet vil inngå en fusjon med det svenske IT-selskapet Astral. Det svenske selskapet har spesialisert seg på levering av klient/tjener-løsninger som inkluderer stormaskin og Internett. Astral har 56 ansatte og kunne vise til en omsetning på 37,5 millioner svenske kroner i fjor. Selskapet har hodedkontor i Stockholm.

GSM
Gjennom datterselskapet Astral RadioCom AB, er Astral ledende leverandør av IT-tjenester til radiostasjoner. Selskapet leverer også støttesystemer til GSM-nettverk.

Sammenslåingen av de involverte selskapene skal være fullført i løpet av mai måned.

Samme kultur
– Astral har samme kultur som ECSoft både når det gjelder strategi, ansatte, kundebase og prosjekter. Gjennom fusjonen med Astral vil ECSoft styrke sin stilling i det svenske markedet, samtidig som våre kunder overalt i Europa får tilgang på ny kompetanse, sier adm. direktør Terje Laugerud i ECSoft.

49 millioner
Fusjonen vil bli gjennomført ved et aksjebytte som fastsetter Astrals verdi til 49 millioner svenske kroner.

Da ECSoft ble lansert på NASDAQ-børsen i New York like før jul, verdsatte aksjekjøperne gruppen til 800 millioner kroner.

42 prosent vekst
ECSoft har vel 460 ansatte i fire land. Selskapet hadde en omsetning på 339 millioner kroner i fjor, en vekst på 42 prosent sammenlignet med året før. Resultatet endte på vel 14,5 millioner kroner, en økning fra 670.000 kroner.

De norske aktivitetene utgjorde i fjor vel 91 millioner kroner, mot 69 millioner året før. Resultatet ble på 9,6 millioner, en forbedring på 37 prosent.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse