Annonse


Bra resultat i Mips

Mips solgte til sammen 3.065 PCer i løpet av årets tre første måneder. Salgsstatistikken viser at selskapet har størst suksess med sine stasjonære maskiner. Bærbare PC-er solgte selskapet kun 72 stykker av.

– Vi skal klare å selge 12.500 PCer i år, mot fjorårets 11.137, sier markedssjef Geir Johansen i selskapet som i fjor endte på ellevte plass på lista over norske PC-leverandører.

Økte omsetningen
PC-salget gav selskapet en omsetning på 42,6 millioner kroner. Det er en økning på 400.000 kroner sammenlignet med fjoråret, i følge økonomiansvarlig Georg Olsen.

Lovende resultatvekst
Resultatet for første kvartal antyder at den bergenske PC-leverandøren vil gjøre det vesentlig bedre i år enn i fjor. Før skatt utgjorde resultatet i første kvartal syv prosent av driftsinntektene, eller 3,1 millioner kroner. Finansutgiftene utgjorde beskjedne 300.000 kroner.

Tap
Selskapet hadde i fjor et samlet resultat på 8,1 millioner kroner etter avskrivning av 3,5 millioner kroner i tap på aktiviteter i Russland og Østerrike, i følge Olsen.

Generell tendens
– Reduserte innkjøpspriser på viktige komponenter, og da særlig på RAM-brikker, er en vesentlig del av forklaringen på resultatveksten hittil i år, sier Johansen.

Det at TCI nå begynner å bli et innarbeidet varemerke, bidrar også i positiv retning, mener markedssjefen.

Store avtakere
Bergen kommune er en viktig avtaker av Mips PC-er. Telenor Bedrift, region vest, seiler opp som en av de største forhandlerne.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse