Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Billigere og raskere

SAN FRANCISCO/OSLO: PCer som slås på like enkelt som en TV, er langt billigere enn i dag og samtidig mer interaktive, er noe av det Bill Gates (bildet) ser for seg på WinHEC ’97.

Selv om Bill Gates skal ha blitt møtt med hånlatter under WinHEC ’97 i San Francisco, var han ikke desto mindre entusiastisk over PC-utviklingen siste år. Gates kunne glede seg over at det i fjor ble solgt 60 millioner Windows-baserte PCer på verdensbasis og at veksten de to siste årene har ligget på 20 prosent.

Vises nå
Gates la stor vekt på at PCen nå skal bli enklere å bruke. Prototypen på en PC som slås på like enkelt som en TV – såkalte OnNow PCer – blir nå vist for første gang under messen. PC’en vil også bli mer interaktiv og ta i bruk nye typer video- og web-baserte tjenester. Dessuten vil de bli langt billigere enn i dag.

Tre av fire
Bare i fjor ble det sluppet 1.054 nye Windows-applikasjoner på markedet. Tre av fire storbedrifter i USA bruker nå Windows 95 eller Windows NT som plattform.

Årets WinHEC-konferanse er den sjette i rekken og samler mer enn 4.000 representanter for hardware-industrien i hele verden.