Deskill

Annonse


Blir endelig digital

DeskillOm få dager – nærmere bestemt den 23. april klokken 18:00 skjer det. Da kan Telenors konsernsjef Tormod Hermansen for første gang. viderekoble telefonen hjemme til naboen eller bruke en av de andre tilleggstjenestene Telenor tilbyr fra sine digitale sentraler. Dette gjelder blant annet samtale venter, PersonSvar, viderekobling, automatisk vekking og spesifisert regning.

Paradoks
Det kan virke som et paradoks at toppsjef i Norges største telekombedrift rent privat ikke har hatt tilgang til en rekke av de tjenestene han selger. Digitaliseringen i Norge startet for over 10 år siden, og i dag er ni av ti nordmenn digitale. Hermansen derimot, har hele tiden tilhørt de siste åtte prosentene som ennå har analog tilknytning.

Før sommeren
Forklaringen ligger i at Hermansens privattelefon er tilknyttet Fagerborg sentral i Oslo. Dette er en av de siste sentralene i Oslo som digitaliseres. Etter planen skal Oslo være fulldigitalisert før sommeren etter at Furuset og Holmlia går inn i de digitales rekker.

By og land
Første fylke som ble fulldigitalisert var Finnmark. Det skjedde i fjor høst. Deretter fulgte Vestfold og Akershus. Den første sentralen i Norge ble åpnet i Trondheim, men byer har ikke gått foran i utbyggingen, som har vært likt fordelt på by og land.

Andre i Europa
Snart er det helt slutt for analoge telefontilknytninger i Norge. Innen utgangen av november skal hele landet være digitalisert. Norge vil være et av de første landene i Europa som blir fulldigitalisert.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse