Deskill

Annonse


Kan få fire års fengsel

Deskill– Vi løslot mannen i morges ettersom det ikke var grunnlag for varetektsfengsling. Mannen, som er i slutten av 20-årene og fra østlandsområdet, vil tidligst kunne få en påtale fra Økokrim i neste uke, sier jourhavende statsadvokat Petter Nordeng i Økokrim til Dagens Telecom.

Grovt skadeverk?
– Mannen som mandag ble arrestert i Ski er nå siktet for paragraf 145 i straffeloven som omhandler det å bryte en beskyttelse i datasammenheng. Strafferammen for dette er inntil to år. Mannen er dessuten siktet for paragraf 291 og 292 som omhandler skadeverk. For dette er strafferammen fra ett til fire år ettersom hvor grovt skadeverket er, sier Nordeng til Dagens Telecom.

Et arbeidsuhell
I følge den siktedes advokat, Kim Heger, hevder hackeren sin uskyld. Ovenfor Økokrim har han hevdet at han slettet over 50.000 internettsider i helgen. I følge Heger skyldes dette et arbeidsuhell.

Hadde hevnmotiv?
TV2 hevdet onsdag morgen at den siktede mannen arbeider for en konkurrent av Telenor Nextel. Det ble der antydet at mannen kunne ha hatt et hevnmotiv mot Telenor da han slettet internettsidene.

Jobber i datakonsulentfirma
Advokat Kim Heger sier at dette ikke er riktig, men at den siktede arbeider i et slags datakonsulentfirma som hjelper folk med Internettproblemer.

I følge Nettavisen vil den siktedes arbeidsgiver sende ut en pressemelding om saken i løpet av onsdagen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse