Deskill

Annonse


Innrømmer grov feil

Deskill– Vi kan bekrefte at vedkommende som er siktet i saken er ansatt i Yes Interactive AS hjemmehørende i Ski. Vi vil på det sterkeste ta avstand fra det som har skjedd, dersom det skulle vise seg å ligge noe ulovlig bak hendelsen, skriver selskapet i en pressemelding.

Selskapet eier internettleverandøren Follonett, som er hjemmehørende i Ski kommune.

Skulle flytte internettsider
Det påståtte arbeidsuhellet skjedde lørdag da den unge utvikleren skulle flytte enkelte nettsider fra en nettleverandør til en annen.

– Jeg har ikke mye peiling på data og Internett, men det er i hvert fall den forklaring siktede har gitt til meg og Økokrims spesielle datateam. Etter det jeg har forstått ble arbeidsuhellet ikke gjort via Dagbladets nettsider, slik Telenor Nextel har hevdet, sier advokat Kim Heger til Dagens Telecom.

Advokaten påstår at siktede ikke var klar over sitt eget arbeidsuhell før Økokrim arresterte han mandag kveld.

Forsatt på prøvetid
Etter det Dagens Telecom erfarer har den siktede hackeren vært ansatt i selskapet siden desember. Det betyr at prøvetiden til den unge utvikleren ikke er utgått. Mannen har tidligere studert informatikk ved Universitetet i Oslo.

Samarbeider med Økokrim
– Vi har ikke tatt stilling til om den siktede skal suspenderes fra stillingen eller ikke. Vi kommer ikke til å foreta oss noe før vi får vite hva Økokrim gjør videre med saken. Uansett kan jeg si at vi ser meget alvorlig på saken og kommer derfor til å behandle den profesjonelt. Vi samarbeider derfor med Økokrim og Telenor Nextel for å få løst saken, sier daglig leder Rune Nilsen i Yes Interactive.

Ble satt på glattcelle
– Siktede er naturlig svært bedrøvet over det som har skjedd. Da han ble løslatt onsdag morgen hadde han sittet på glattcelle ved Follo Politikammer i ett og halvt døgn. Politiavhørene har gått kraftig inn på han psykisk. Han har nå gått hjem for å hvile og sove ut, sier advokat Kim Heger til Dagens Telecom.

Tre rettslige tvister
Etter det Dages Telecom erfarer kan den siktede hackeren risikere å måtte gjennomgå tre forskjellige rettslige tvister. Det ene er det rent strafferettslige som Økokrim nå har siktet han for.

Det er mindre kjent at dersom Telenor Nextel krever erstatning for skadeverket, kan 27-åringen få et millionkrav mot seg. Dersom den påståtte hackeren mister stillingen på grunn av feilen han har begått, vil det kunne bli en arbeidsrettssak av forholdet mellom han og Yes Interactive.

Gjorde tabben som privatperson?
Det store spørsmålet for Økokrim er nå om mannen slettet de aktuelle internettsidene som privatperson eller som ansatt i konsulentselskapet Yes Interactive. Rune Nilsen i selskapet sier at de ikke har tatt stilling til dette, men at de registrerer at feilen oppsto lørdag, som normalt er en fridag for den siktede 27-åringen.

I følge jourhavende statsadvokat Petter Nordeng ved Økokrim vil det tidligst i neste uke kunne tas ut en eventuell tiltale mot 27-åringen.


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse