Annonse


Fikk stor BT-konrakt

– BT-utstyret skal produseres ved Halden-fabrikken som skal utvides betydelig i løpet av kort tid. Rammeavtalen er fireårig og omfatter utstyr for overføring av lyd, data og bilder. Siden april 1991 har selskapet levert tilsvarende utstyr til BT til en verdi av 620 millioner kroner, sier en svært så fornøyd informasjonsdirektør Helge Qvigstad i Alcatel STK-konsernet til Dagens Telecom.

Qvigstad hadde hadde god grunn til på være glad ettersom han samme dag fylte 50 år.

Venter på France Telecom
– Denne kontrakten åpner helt nye og større markedsmuligheter for Alcatel Telettra internasjonalt. I en årrekke har de levert gode produkter på hjemmebane og til England. Jeg kan røpe at selskapet i fjor høst og nå i vinter hadde prøveleveranser til France Telecom på lignende systemer som nå skal leveres til BT, sier Qvigstad.

Vil bli lagt merke til
Han vet ikke når France Telecom tar en avgjørelse på eventuelle leveranser fra Halden-fabrikken.

Qvigstad sier den siste store BT-ordren vil bli lagt merke til i europesik sammenheng og at den utvilsomt vil bidra til å posisjonere Alcatel Telettra nærmere en mulig storkontrakt med France Telecom.

Største enkeltordre
– Dette er den største enkeltordre i vår historie, og sikrer arbeidsplassene i lang tid fremover, sier markedssjef Ole W. Johannesen i Alcatel Telettra. Den nye avtalen løper frem til november 2001.

BT installerer nå høyhastighets ISDN-linjer hos sine forretningskunder. Systemets norske komponenter består av omformere hos abonnentene og i sentralene. Utstyret, som nå kommer i andre generasjon, har en overføringskapasiteten på 4 x 2 megabit per sekund. Boksene som skal produseres har derfor det fengende navnet «4 x 2 Mb Fiberoptiske linjesystemer»

Fikk kvalitetspris
Alcatel Telettra fikk i fjor BTs pris som beste leverandør av overføringsutstyr. Selskapet omsatte i fjor for over en halv milliard kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse