Annonse


Mediaset sier tja

Mediaset, som domineres av tidligere statsminister Silvia Berlusconis investeringsselskap Fininvest, har ambisjoner om å bli den dominerende teleoperatøren etter Telecom Italia i Italia.

Men det er fremdeles usikkert hvordan dette målet vil bli nådd – og det ble enda mer usikkert etter at det tidligere denne uken ble kjent at France Telecom går inn i Infostrada, sammen med Olivetti og Bell.

Først mobiltelefoni
Hittil har Mediaset konsentrert seg om mobiltelefoni i Albacom, som også har Telenor, Britsh Telecom og Bancqa Nazionale del Lavoro som eiere. Tidligere var også amerikanske GTE med i Albacom, men dette selskapet valgte i forrige uke å trekke seg for heller å satse på selskapet SEAT, som gir ut telefonkataloger i Italia.

Eller kanskje ikke mobiltelefoni
I mars uttalte Silvia Berlusconi at Mediaset ikke kom til å delta i kampen om den tredje mobilkonsesjonen i Italia, siden “jeg ganske enkelt ikke har noen tro at vi får lisensen fra regjeringen”, sa Berlusconi. Han utelukket også at Mediaset vil kjøpe aksjer i Omnitel, den andre mobiloperatøren i Italia.
Deretter fasttelefoni
Så dermed er situasjonen snudd opp ned for Telenors mulige aktiviteter i det italienske markedet: Plutselig er det snakk om å konkurrere med France Telecom og Infostrada om å bli nest størst på fast-telefoni, ikke med Ominitel og Telecom Italia Mobiles om å bli stor på mobiltelefonmarkedet.

Kanskje mobil likevel
Men samtidig vil ikke Mediaset helt utelukke muligheten for at det blir mobiltelefoni likevel. For selskapet vil fremdeles se nøye på betingelsene når anbudsinnbydelsen for den tredje mobiloperatøren sendes ut senere i år.