Deskill

Annonse


Innbrudd stoppet nettet

DeskillDagbladet og Nettavisens sider ble borte da en av Telenors webservere fikk slettet innholdet. Vel 70 norske bedrifter hadde også sine sider på denne serveren. Serveren inneholdt også hjemmesidene til vel 11.000 privatkunder. Kanal 1 har også sider på denne serveren, men Digi skal ikke ha blitt berørt av hærverket.

Ute av drift
Feilen ble oppdaget ved midnatt. Innlasting av kopier begynte søndag morgen, og ventes å være ferdig i løpet av dagen.

Nettavisen var ute av drift i hele 15 timer. De sakene som internettavisen skulle ha publisert mellom kl. 03.00 lørdag morgen og søndag ettermiddag kl. 15.00 er borte.

Ille mener Skeid
– Vi tar dette veldig alvorlig, og vi synes det er veldig ille at det har tatt så lang tid før sidene våre er kommet opp igjen, sier redaktør Knut Ivar Skeid i Nettavisen til Dagens Telecom.

Telenor har også tidligere hatt problemer med å sikre tilgangen til Nettavisens sider. Redaktør Knut Ivar Skeid sier at Nettavisen nå venter på Telenors forklaringer på hva som har skjedd.

– Det kan bli aktuelt igjen å ta en runde på om Telenor har gode nok rutiner til å betjene en avis som Nettavisen, sier en irritert Skeid.

Hærverk
– Maskinen som er rammet av hærverk er en såkalt webpubliseringsmaskin. Vel 70 bedrifter og 11.000 av våre 125.000 kunder har hjemmesidene på denne maskinen. På den aktuelle maskinen er det adgang til å redigere egne sider. På en uforståelig måte har uvedkommende klart å få tak i skjulte script og omprogrammert for å slette sider, sier informasjonsdirektør Arne Cartridge Telenor Nextel til Dagens Telecom.

– Vi jobber nå med å utrede saken, og ser om det er mulig å spore hvor innbruddet kommer fra, sier Cartridge.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse