Skjermdump

Annonse


Trollnet samler nodene

Skjermdump– Da Telia overtok Riksnett fikk vi, som selvstendige partnere i Riksnett, beskjed om at aktivitetene skulle sentraliseres, sier daglig leder for Trollnett på Finnsnes Tommy Thorvaldsen til Dagens Telecom.

Utidig sentralisering
– Sentraliseringa ville innebære at arbeidsplassene som vi på kort tid hadde opparbeidet for å tilby Internett i et utkantstrøk, skulle flyttes til Østlandet eller legges ned.

– Det kunne selvsagt ikke vi godta. Det var å tre direktiver ned over hodet på oss og en kultur som var oss ukjent, sier Thorvaldsen.

Nordnorsk alternativ
– Vi har derfor arbeidet aktivt for å samle flest mulig nordnorske Internettkunder under Trollnett. Vi satser på selvstendige, likeverdige samarbeidspartnere, sier Thorvaldsen.

– Målet er også å tilby nordnorske nyheter på våre sider med et innhold som er interessant for nordnorsk næringsliv. Slike sider er nå under uttesting.

Fra 0 til 1500
– Trollnet ble etablert i desember i fjor. Vi ser allerede resultater.

– Første steg på veien var at vi 21. mars overtok privatabonnentene til Nordlysnett. Like etter inngikk vi en avtale om å overta kundene til BarentsNett.

– Til sammen har vi nå 1500 Internettkunder under Trollnet, sier Thorvaldsen.

God kapasitet
Foreløpig har Trollnett noder på Finnsnes, i Tromsø og i Hammerfest.

Sammen med Global One ønsker de i nærmeste framtid å bygge opp et nett av noder i samtlige nordnorske byer.

– Vi ønsker maksimalt ti kunder per modem. Dette er dobbelt så god kapasitet i nettet som de øvrige Innternettleverandørene kan tilby, sier Thorvaldsen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse