Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Pengespill på SOL

OSLO: Scandinavia Online har inngått en intensjonsavtale med spillselskapet Eye One om utvikling av pengespill på nettet.

Arkiv
– Vi snakker ikke bare om en internettversjon av dagens pengespill, men også utvikling av helt nye spill, sier Erling Maartmannn-Moe til Dagens Telecom. Han kan ikke love at spillene legges ut før tidligst etter sommerferien.

Større andel
Tilbudet er rettet mot ideelle organisasjoner, som er de eneste som etter dagens lovverk kan drive pengespill. Det er ikke snakk om kunnskapsbaserte spill, men rene ‘tilfeldighetsspill’ i henhold til myndighetenes bestemmelser. Maartmann-Moe legger til at han mener det er mulig å få til en avtale som gir de ideelle organisasjonene en større del av gevinsten enn ved dagens boksspill.

Sikkerhet
I følge avtalen skal SOL ha ansvaret for betalings- og sikkerhetsproblematikken, mens Eye One skal utvikle selve spillene. Spillselskapet Eye One eies av New Media Science, og har tidligere utviklet flere nettbaserte spill.