Annonse


Internett blir sikrere

Beskyttelse av domenenavn er blitt et nytt forretningsområde for New Media Science. De har i samarbeid med Spray Interactive Domain i Sverige utviklet et system for å registrere, overvåke og vedlikeholde bruken av domenenavn over hele verden.

Utpressere
Mange bedrifter føler behov for en slik beskyttelse etter at kjente merkenavn er blitt registrert av andre enn bedriften selv. Det kan dreie seg om både amatører og rene utpressere som registrerer merkenavnet for deretter å kreve penger av bedriften for at den skal få retten til domene-navnet tilbake.

Krevende
Domener på Internett har hittil vært uten samme beskyttelse som merkenavn generelt. Slik beskyttelse er krevende ettersom hvert land har sitt eget system for registrering av domene-navn. For internasjonale bedrifter har det vært vanskelig å holde oversikten. Med det nye systemet kan domene-navn overvåkes det være seg i enkeltland, i regioner eller over hele kloden.

Annonse