Annonse


Ericsson til Brasil

Televerkene i de to brasilianske delstatene Sao Paulo og Pernambuco skal bygge ut sine mobile systemer. Dagens systemer er analoge, men utstyret som Ericsson leverer vil gjøre det mulig å skifte til digitale systemer senere.

– Brasil blir det tredje største markedet for Ericsson etter USA og Kina i 1997, ifølge konsernsjef Lars Ramqvist i Ericsson.

Etablerte
Ericsson har en historie i Brasil som går tilbake til 1924. Da startet de sitt første kontor i Sao Paulo. Selskapet har også den største fabrikken som leverer produkter til teleindustrien i Latin-Amerika. Denne fabrikken leverer utstyr til samtlige av de 30 teleoperatørene i Brasil. Ericsson har en markedsandel på 40 prosent både for faste nett og mobilnett.

Øker kapasiteten
Utstyret som leveres denne gangen bruker den amerikanske AMPS-standarden. I delstaten Pernambuco vil leveransen fra Ericsson doble kapasiteten på mobilnettet.

Annonse


Ericsson inngår avtalen med selskapene Telpe og Telesp som er avdelinger i delstatene av det statskontrollerte brasilianske televerket Telebras.

Se forøvrig: Palmesus for Ericsson

Annonse