Ill

Annonse


Card & Phone tar av

Ill– Vi opplever stor interesse fra norsk oljeindustri og fiskeflåte. Jeg regner med at Card & Phone vil gå i pluss i år, til tross for at vi har hatt høye utviklingskostnader, sier daglig leder John Robert Grønning i NTD til Dagens Telecom.

Stor interesse
– Hittil har vi solgt nesten 70 apparater, men på grunn av stor interesse har jeg tro på at vi vil selge flere hundre i løpet av året. Vi har blant annet inngått en avtale med Navy-kjeden som er en landsdekkende kjede med mellom 20 og 25 forhandlere, sier Grønning.

NTD lanserte sin betal-telefon i januar. Telefonen forhåndsprogrammeres til selv å taksere samtaler, som betales med forhåndsbetalte, oppladbare smart-kort. Ferdig installert koster et apparat opp mot 30.000 kroner.

Telenor-forhandler
NTD har enerett på Card & Phone som er utviklet i samarbeid med Landis & Gyr Communications i Frankrike. Men Telenor har også vært med i utviklingen:

– Telenor Satellite Services har hjulpet oss med utviklingen, og de har også kjøpt flere apparater som de forhandler til sine internasjonale kunder, sier Grønning til Dagens Telecom.

Fire års utvikling
– Vi startet opp NTD med distribusjon av teleutstyr i 1992. Samtidig begynte vi utviklingen av Card & Phone. Telefonen som var ferdig utviklet i mars i fjor, ser ut til å bli lønnsom forretning og fremover vil Card & Phone bli vårt hovedprodukt, sier Grønning.

NTD har 2,5 ansatte og omsatte i fjor for nærmere 3 millioner kroner, med positivt resultat.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse