Annonse


Sammen mot pirater

Onsdag ettermiddag kommer Orange til å publisere sine abonnentstall for de tre siste månedene. Tallene kommer til å vise at det mer spenst i Orange enn i hovedkonkurrenten Vodafone. Man regner med at Orange har fått mer enn 100.000 nye kunder de siste tre månedene. Vodafone, som offentliggjorde sine tall tirsdag, er nummer to med netto kundevekst på 67.000 i perioden.

Samarbeid
Til tross for den harde konkurransen: De to selskapene vet åsamarbeide når det er nødvendig. Daily Telegraph forteller onsdag at Vodafone nå har overlevert lister over navn som selskapet regner med har vært ansvarlig for organisert piratvirksomhet. Vodafone mener at svindelsen kostet dem mer enn 16 millioner pund, omlag 175 millioner kroner.

Billige telefoner
Oranges mistenksomhet ble vekket etter at det er dukket opp en lang rekke annonser for billige Orange-telefoner i mobiltelefonpressen i det siste. Orange mener imidlertid at det ikke er noe spesielt på ferde akkurat nå.

– Svindelen fortsetter på samme nivå som tidligere, sier selskapets pressetalsmann.

Annonse


Falske subsider
Det hele handler om subsider. Enkelte av Vodafones forhandlere fikk utbetalt ekstra salgsbonus og subsidier ved å oppgi falske navn og adresser på “kunder” de skulle ha solgt til. Dette skjedde gjerne i samarbeid med mer perifere tjenesteleverandører (som kjøper og selger tellerskritt i bulk).

Detektivvirksomhet
Resultatet ble at forhandlerne satt igjen med en mengde “solgte” telefoner på lager.Disse ble så tilbudt til lavpris i fagpressen. Aktiv detektivvirksomhet fra Vodafones side gjorde etterhvert slutt på denne formen for piratvirksomhet. Denne gangen er det altså Oranges telefoner som går igjen i rubrikkannonsene.

Annonse