Deskill

Annonse


Aprilsnarr!

DeskillI følge vanligvis etterrettelige Dagens Telecom lokket Telenor med kun 100 kroner i «overgangssum» for NMT-kunder som gikk over til å bruke GSM-systemet.

– Overgangskundene vil ikke måtte betale ordinær månedsavgift ut året. Samtaleprisen per minutt vil være kun en krone uansett når du ringer på døgnet, skulle informasjonssjef Per Eng Halvorsen i Telenor Mobil angivelig ha uttalt til Dagens Telecom.

Skulle få topptelefoner
For å lokke NMT-kundene over til å bruke GSM-systemet skrev Dagens Telecom at Telenor Mobil hadde inngått avtaler med Ericsson og Motorola. Overgangskundene ville nemlig få en av de superlette toppmodellene fra Ericsson (GF 788) og Motorola (StarTac) på kjøpet dersom de inngikk overgangsavtalen innen april måned.

Hope rabalderte
I en annen artikkel som var linket til hovedsaken rabalderte adm. direktør Einar Hope i Konkurransetilsynet om at «Telenor Mobils planer om supertilbud for å kapre NMT-kunder til sitt eget GSM-nett er utilbørlig konkurranse».

Annonse


Konkurransedirektøren skulle dessuten ha hevdet at «Når Telenor planlegger å utnytte sin monopolsituasjon på denne måten, må planene granskes!»

Bare oppspinn
Dette og mye annet i artiklene var selvsagt bare oppspinn i anledning aprilspøkene som media pleier å gjennomføre.

Det morsomme er at mange lesere i håp om å få seg et billig GSM-abonnement ringte de såkalte informasjonstelefonnummerene som Dagens Telecom hadde oppgitt.

Hvem som mottok telefonsamtalene?: Jo, det var informasjonsdirektørene i henholdsvis Telenor Mobil og NetCom som sikkert fikk det ekstra hektisk første arbeidsdag rett etter påskeferien.

Et spørsmål om tid
For å legge litt alvor til denne saken, så ser Dagens Telecom ikke bort fra at NMT-kunder om få år vil kunne få tilbud som ikke er helt ulike det vi har beskrevet her. Enten bransjen vil det eller ei, så vil nok GSM ta over store deler av NMT-kundene. Det hele er bare spørsmål om tid.

Annonse