Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Død over diskettene!

Gjennom de siste årene er det lansert en rekke nye lagringsmedier. Iomegas blå Zip-stasjoner har hatt størst suksess. Zip bruker rimelige disketter med 100MB kapasitet, og er både brukervennlige og driftsikre. Vi bruker selv to Zip-stasjoner til å sikkerhetskopiere dokumenter mellom kontor-PCen og hjemme-PCen.Uten tilleggskort Flere aktører planlegger å lansere diskettstasjoner med lagringskapasitet rundt 100 Mb. Etter bare to år har Iomega Zip imidlertid allerede 5 millioner brukere. Den nye, interne Zip-stasjonen bruker et ATAPI-grensesnitt (Attachment Packet Interface), slik som CD-ROM-spillere vanligvis bruker. Derved fjernes behovet for egne kontrollere, proprietære drivere eller tilleggskort for å kjøre den interne stasjonen.Ny Zip, gammel Zip og Jaz Den nye ATAPI Zip-stasjonen kommer i handelen i løpet av våren. Prisen vil ligge på knappe 1500 kr i USA. I Norge selges «gamle» Zip-stasjoner for samme pris (ekskl. moms). Det er tre utgaver av disse stasjonene; intern SCSI, ekstern SCSI, og ekstern for parallellport. Iomega har også stor suksess med sin Jaz-stasjon. Den bruker «disketter» med 1 Gb kapasitet og er like rask som en harddisk.Alle vil tilby Zip I de siste månedene har Iomega gjort avtaler med en rekke PC-leverandører om å tilby ATAPI Zip som opsjon i nye maskiner. Avtalepartnerne omfatter IBM, Compaq, Packard Bell-NEC, Hewlett-Packard, Dell og Gateway.Iomega vil også lansere en Zip-stasjon for bærebare PC-er. Både NEC, Compaq, IBM og Apple vil etter hvert tilby slike «diskettstasjoner».

340