Annonse


6 mill. mobildatabrukere

Markedsanalysebyrået foretrekker å ta kraftig i, ut fra erfaringen om at alle prognoser for utbredelsen av GSM hittil har vist seg å være altfor lave.

Konkurrenten Ovum ser mer nøkternt på vekstpotensialet. De spår at det ved årtusenskiftet vil være i overkant av tre millioner mennesker som innser nytteverdien av å bruke GSM til datakommunikasjon.

500.000
I år vil tallet på mobildatabrukere i Europa knapt overstige en halv million, ifølge Ovum.

Kostnadene, og alt det tekniske plunderet, har til nå utgjort tilnærmet uoverstigelige barrierer mot masseutbredelse av produkter som forsøker å kombinere de to teknologiene.

Uutnyttet potensiale
Når utstyrsleverandørene ikke er fornøyd med markedets respons, har det flere årsaker:

Hver tiende europeer er det data- og teleleverandørene foretrekker å kalle “mobile arbeidstakere”. Tallet er langt høyere enn i USA og Japan. Likevel finnes det i Europa bare halvparten så mange bærbare datamaskiner som i USA. Japan har fem bærbare datamaskiner der Europa har fire.

GSM-rekord
Europa har den høyeste GSM-tettheten i verden. I enkelte land har hver tredje innbygger nå sin GSM-telefon. Innen få år vil halvparten av befolkningen gå rundt med en trådløs telefon i lommen, i følge markedsprognosene.

– Europeerne nøler med å utnytte det teknologiske forspranget innen GSM-telefoni til å sikre seg konkurransemessige fordeler, hevder de utålmodige initiativtakerne bak data- og telekomleverandørenes mobildata-initiativ.

Se også: Sammen om mobildata

Annonse


Annonse