Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Søker eldre medarbeidere

Mange middelaldrende og arbeidsløse svensker har fått et lite håp. Svenske Ericsson har tidligere ansatt så mange yngre medarbeidere at de nå jobber for å få gjennomsnittsalderen opp.

Ledelsen i Ericsson-konsernet jakter etter medarbeidere til produksjonen som har lang erfaring i yrkeslivet. Eldre medarbeidere har større pliktfølelse, mener ledelsen, som de siste årene har ansatt mange unge for å dekke etterspørselen etter mobiltelefoner og annen elektronikk.

I følge svenske TT var gjennomsnittsalderen sunket til 25 år. Det førte til at ledelsen i høst valgte bevisst å la alder være et fortrinn når det ble ansatt nye arbeidstakere. Ledelsen mener pliktfølelsen vil føre til mindre fravær og mindre slurv i produksjonen.

Men selskapets nye linje vil ikke hjelpe de 1400 som vil miste jobben i Norrkøping. Ledelsen i Ericsson sier at selv om de vil ansette flere hundre andre steder i landet, så mangler arbeiderne i Norrkøping den nødvendige utdannelsen for de jobbene som blir ledige.
Stikkord: Mobil