Annonse


Nokia satser i USA

Det hel-digitale GSM 1900 systemet drives av Aerial Communications, som er en teleoperatør med base i Chicago. Selskapet skal de neste månedene lansere nettverk i følgende byer/ områder: Houston, Kansas City, Minneapolis/ St. Paul, Pittsburgh, Tampa og i St. Petersburg.

Om Aerial Communications lykkes i sin lansering vil det få betydning for finske Nokia. Selskapet ble i 1996 valgt som eneleverandør for Aerials nye satsing, og fikk i oppdrag å levere et komplett GSM 1900 nettverk i løpet av ett år.

– Vi tror at vårt samarbeide med Aerial Communications vil være viktig får å få innført digitale mobiltjenester i USA, sier Jyrki Salo, som er president for Nokia i USA.

Aerial Communications har lisens for å drive PCS-tjenester i et område som dekker 23,7 millioner mennesker. Selskapet melder at de hadde en omsetning på nesten 7 milliarder kroner i fjor.

Annonse