Annonse


Statsministre møttes

Åpningen skjedde på 25-årsdagen for Bangladesh’ uavhengighet, og foregikk ved at landets kvinnelige statsminister, Sheikh Hasina Wazed foretok den første offisielle samtalen over nettet til Norges statsminister, Torbjørn Jagland i Kautokeino.

Åpningen av Bangladesh’ første digitale mobilnett onsdag markerte et nytt steg videre i landets økonomiske utvikling. GrameenPhone, der Telenor er medeier, bygger GSM-nettet, og dekker ved åpningen en befolkning på rundt 10 millioner mennesker i hovedstaden Dhaka og de nærmeste landsbyene. Etter fem år vil nærmere 98 prosent av befolkningen i Bangladesh være dekket. GrameenPhone beregner at dette vil koste rundt 100 millioner amerikanske dollar.

Det bor nærmere 120 millioner mennesker i Bangladesh, og bare tre av tusen husstander har telefon.

Den offisielle åpningen av GSM-nettet i Bangladesh ble foretatt ved at landets kvinnelige statsminister, Sheikh Hasina Wazed, ringte Norges statsminister Torbjørn Jagland i Kautokeino. I løpet av samtalen utvekslet de to både meninger om været og om det videre samarbeidet mellom de to landene. Åpningen skjedde på 25-årsdagen for Bangladesh’ uavhengighet.

GrameenPhone er et samarbeid mellom Telenor, Grameen Bank i Bangladesh, det japanske handelsselskapet Marubeni Corporation og det amerikanske Gonofone Development Corporation.

Annonse