Annonse


Dansk mobil-granskning

Danmark har hatt sin priskrig på mobiltelefoner. Nå er prisene på selve telefonene på vei opp igjen, og det danske forbrukerrådet har anmeldt de to mobiloperatørene til Konkurranserådet – og bedt om at de to selskapene skal granskes for å se om de har et hemmelig samarbeid.

Ingen krig
Konkurransen er ikke lenger like hard som det den har vært, innrømmer Tele Danmark Mobils administrerende direktør.

– Det er et felles ønske at redusere tilskuddet til forhandlerne, men der er ikke tale om et formalisert samarbeide eller noen avtale, så vi tar det helt rolig om Konkurranserådet vil se nærmere på saken, sier Jørgen Bang-Jensen til det danske telegrambyrået Ritzau.

Lave priser
Begge operatørene har gitt store forhandlersubsidier de siste årene i kampen om kundene. Prisene på danske mobiltelefoner var tidlig nede på et svært lavt nivå.

– Vi ønsker disse tilskuddene vekk. Og det er en forutsetning for at det skal bli billigere å bruke mobiltelefonen sier Tele Danmarks direktør.

Annonse