Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Italiensk mobilvekst

Det italienske mobiloperatøren Omnitel melder om et tap på 2,3 milliarder norske kroner og Europas største tilvekst av nye kunder.

1996 var selskapets første hele driftsår. Tapene ble rapportert å være som forventet.

– I 1998 skal selskapet gå i balanse, lover Omnitels president Silvio Scaglia, men en forutsetning for dette er at selskapet må betale mindre for å bruke det statseide Telecom Italias linjer. Ifølge Scaglia er takstene for samtrafikk dobbelt så høye som i andre deler av Europa.

Rask vekst
Selskapet har nesten en million abonnenter. Omnitel hadde en vekst på nesten 35 prosent i løpet av fjoråret og selskapets president Silvio Scaglia hevder at selskapet er den raskest voksende og mest suksessrike nystartete mobiloperatør i Europa. Omnitel skal ha oppnådd 35 prosents andel av det italienske markedet.

Venter på liberalisering
Største problem er stadig i følge Silvio Scaglia de italienske myndighetenes somling med å liberalisere det italienske telemarkedet.
Stikkord: Mobil