Annonse


Smart av Motorola

Smarte kort er en teknologi som har slått godt an i Europa, men som hittil er lite utbredt i USA. I følge DataQuest er det i dag 544 millioner smarte kort i bruk, og dette tallet ventes å stige til 3,4 milliarder i år 2001.

Radioteknologi
Motorola vil satse på å dekke hele produktspekteret når det gjelder å lage smartkort. Selskapet skal lage både kort og kortlesere, sammen med nødvendig programvare og krypteringsteknologi. Motorola har også laget kort som kan leses på avstand ved hjelp av radiobølger.

Lagre store mengder data
Smarte kort er i størrelse med kredittkort, og kan lagre store mengder data. De blir gjerne brukt i forbindelse med salg, i bankvirksomhet, for å ha oversikt ved transaksjoner og når det gjelder sikkerhet.

Nye tjenester
Motorola regner med at de vil få en større del av markedet når det gjelder nye tjenester, som f. eks. smartkort som fungerer som flybilletter, eller å lage kort som automatisk gir opplysninger til tollen ved grensepasseringer.

Strategiske allianser
De neste månedene vil Motorola offentliggjøre flere store forretningsavtaler og også lansere nye produkter.

– Vi regner med at i år 2001 vil det være flere smarte kort rundt oss enn telefoner, sier visepresident i Motorolas avdeling for smarte kort Mark Davies.

Bred satsing
En årsak til at Motorola ser seg om etter nye markeder er at selskapet har hatt en svak vekst på sine tradisjonelt sterke områder. I fjor var selskapets vekst på 3 prosent.

Motorola har satset stort også på kommunikasjonssatellitter, raske moden og ny teknologi for mobiltelefoner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse