Annonse


HP lanserer Nett-PC

NetPC er Microsoft og Intels svar på NC. NC og Net-PC er begge begrep som står for personlige datamaskiner, som skal kobles opp mot Internett eller intranett. Siden de mangler harddisk og andre sentrale deler skal de være rimeligere i drift og vedlikehold enn vanlige PC’er.

NC og NetPC vil konkurrere om det samme markedet. NC blir støttet av Sun og Oracle, og vil bruke Java som operativsystem.

Samarbeide
HP og Microsoft annonserte onsdag at de vil samarbeide for å gjøre det enklere og rimeligere for store selskap å bruke IT. HP sier at NetPC vil redusere kostnadene ved å administrere store system, og at det å bruke Microsofts teknologi og program vil gjøre en overgang lettere.

Blir standard
HP og Microsoft satser begge på at Windows NT vil være operativsystemet store selskap velger, og har inngått flere avtaler om et samarbeide for å utbre NT som standard.

Annonse


Annonse