Deskill

Annonse


Mobilrekord i Frankrike

DeskillMobiltelefonveksten har slått alle rekorder i Frankrike. Ved fremleggelsen av årsresultatet kunne France Telecom vise til en vekst i mobilmarkedet på 72 prosent i fjor; selskapets største noensinne. Samtidig ble antall abonnenter doblet og ligger nå på 1,3 millioner. Til sammenligning kunne Telenor Mobil her hjemme nylig feire sin kunde nummer en million.

Utenlandsinvestering
Også konsernets internasjonale aktiviteter viste sterk vekst, ikke minst på investeringssiden. France Telecom er en av de tre partnerne i Global One sammen med Deutsche Telekom og US Sprint. Selskapets investering i US Sprint representerer 10 milliarder franske franc og utgjør alene France Telecoms største enkeltinvestering i 1996.

Aksjesalg
Selskapets samlede omsetning ble 151,3 milliarder FF (omlag 181 millarder kroner), eller tre milliarder over fjorårets tall. I mai starter salget av aksjer i selskapet. Den franske regjering har til hensikt å selge teleaksjer for nærmere 50 milliarder FF (60 milliarder kroner).

Annonse