Deskill

Annonse


Kjøper Murdoch PointCast?

DeskillPointCasts leder Chris Hassett har kommet med en erklæring om at dagens mål er fortsatt å være uavhengige. Selskapet lanserte sin nettsparer og nyhetstjeneste for litt over ett år siden. I følge ryktene så har begge selskapene vært i kontakt med hverandre og Murdoch skal ha tilbudt i underkant av tre milliarder kroner for PointCast

Mediemagnat
Rupert Murdoch er verdens mest kjente mediemagnat. Da han lanserte den engelske tabloidavisen «Sun» kommenterte en anmelder i den ærverdige avisen Times at Murdoch neppe hadde oppfunnet kjønnsdriften, men at hans aviser viste en genuin interesse for den. Om Murdoch gråt hele veien til banken over den dårlige kritikken vites ikke. The Sun ble en salgssuksess. Murdoch brukte pengene til å kjøpe The Times, og det førte til store utskiftninger av staben i kvalitetsavisen.

Nakne damer
PointCast er et kvalitetsprodukt i dag, med en rekke tyngre amerikanske aviser representert. Dersom Murdoch kjøper tjenesten vil den trolig forandre karakter. Murdochs aviser er populistiske og satser hardt på avkledde damer, lotterier, kjendiser og fotball.

På børs?
Hassett benekter ryktene overfor nyhetsbyrået Reuters, og sier at PointCast fortsatt satser på å bli notert på amerikansk børs i løpet av året.

I følge New York Times har det vært forhandlinger, men de er brutt på grunn av uenighet om hva prisen på en tjeneste som PointCast er verdt. Enkelte analytikere skal ha satt en prislapp på 5 milliarder på selskapet.

Mandag kjøpte ett av Murdochs selskap ett annet mediaselskap for over fem milliarder norske kroner, og det kan ha tæret så kraftig på kontantkassa at det bremser for flere oppkjøp med et første.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse