Annonse


Gulf-simulator

Onsdag inngikk KongsbergNorcontrol Systems AS en intensjonavtale med sjøforsvaret i de forenede arabiske emirater. Denne omtalen omfatter levering av simulator-systemer for både navigasjon og taktisk opplæring. Kongsberg Gruppen var representert under Idex utstillingen i Abu Dhabi, i De forenede Arabiske Emirater.

52 millioner
Intensjonsavtalen har en verdi på ca. 52 millioner norske kroner. Avtalen kom i stand i i sterk konkurranse med store internasjonale selskaper. Dette befester og utvider Kongsberg Gruppens posisjon i UAE, heter det i en melding fra selskapet.

Forhandlinger om leveransen vil starte umiddelbart, og forventes sluttført innen utgangen av 1997.

Synergieffekt
Prosjektet er fra norsk side et samarbeid mellom Kongsberg Norcontrol Systems AS og Kongsberg Simulation & Training AS. Selskapet selv fremhever kontrakten som et et typisk eksempel på synergieffekt mellom forskjellige selskaper i Kongsberg Gruppen.

Annonse