Annonse


Telefonica inn i Concert?

I følge den britiske finansavisen forhandler nå BT med Telefonica om å kjøpe seg inn i Telefonica Internacional (Tisa), som er den spanske teleoperatørens internasjonale satsing og som blant annet har eierandeler i Argentina, Chile og Peru. Dermed ville BT og Concert-samarbeidet få et sterkt fotfeste i Latin-Amerika, hvor hverken BT eller MCI er på plass i dag.

BT og MCI har planer om å slå seg sammen i en fusjon med en verdi på anslagsvis 12,5 milliarder pund – omlag 135 milliarder kroner.

Unisource
Samtidig vil dette medføre en betydelig svekkelse av Unisource-samarbeidet, hvor svenske Telia og de nederlandske og sveitsiske televerkene samarbeider med Telefonica.

Det er bare noen måneder siden EU-kommisjonen endelig godkjente Unisource-alliansen, etter at den spanske regjering leverte en tidsplan for liberalisering av det spanske telemarkedet.

Ingen kommentarer
Reuters har onsdag henvendt seg til såvel Telefonica som BT, men selskapene vil ikke uttale seg om eventuelle forhandlinger. De vil heller ikke dementere ryktene.