Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny toppsjef i Novell

OSLO: Erik Schmidt forlater Sun etter 14 år for å bli styreformann og toppsjef (chief executive officer) i Novell. Dette viser hvor viktig Novell-ledelsen tror Internett blir for selskapets fremtid.

Erik Schmidt forlater jobben som teknolgisjef i Sun, hvor han blant annet har hatt ansvaret for Internettproduktene og regnes som en av hovedmennene bak Java.

Lederjakt
Det er altså ingen hvemsomhelst som nå kommer til Novell, etter at selskapet har vært på jakt etter ny mann i toppledelsen siden Robert Frankenberg måtte gå for et halvt år siden.

Novells styreformann, tidligere Hewlett-Packard-sjef John Young degraderer seg selv til viseformann i styret for å få Schmidt med. Joe Marengi fortsetter i jobben som Novells president.

Farvel IPX
Eric Schmidt kom til Sun i 1983 og har hatt en lang rekke lederstillinger i selskapet før han ble teknologisjef og president for Sun Technology Enterprises. At han kommer til Novell passer godt inn i selskapets strategi om å satse alt på IP og Internett fremfor proprietære IPX og NetWare.